UTV Chat talk Forum Board Rhino Clones ODES UTVS HiSun Massimo Motor Bennche Qlink Linhai Supermach USTitan 700cc UTV Cheap 500cc UTV Wholesale
Results 1 to 10 of 10

Thread: High Pitch Sound

  1. #1
    Newbie
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    16
    Post Thanks / Like

    High Pitch Sound

    I am getting a loud high pitch sound when I get over 40 mph. It sounds like a drive shaft or trans. Any idea if this is a problem or normal for Odes?

    Thanks

  2. #2
    Newbie
    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Does anyone else with 2016 1000cc have a loud squealing noise that goes louder and softer with the rpm's. I believe everything is working fine. I'm told this is normal? But it sure is annoying. Does anyone have a fix for this?

  3. #3
    Newbie
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    22
    Post Thanks / Like
    Sounds like belt or clutch.
    2014 Odes 800 Dominator
    Two Brothers Exhaust
    Fast Ace Shocks
    2 1/2in Lift
    SS Wheels & 30in Zilla Tires

    2016 Can Am Renegade XMR 1000r
    TheBom Mag+ Cams
    HMF Performance Dual Exhaust
    Evolution Powersports ECU Flash
    6in Super Atv Lift
    32.5 Outlaw 2's
    K&N Filters

  4. #4
    Newbie
    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    That's what it sounds like to me. Is there a fix? Everything looks mechanically ok.

  5. #5
    Newbie
    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    5
    Post Thanks / Like
    Anyone have any ideas?

  6. #6
    Newbie
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Hi, i got same pitching sound coming from rear part or the dominator, I ajusted with a wrench the bolts of the base of the muffler and the bolts of the muffler shields

  7. #7
    Newbie
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Does anybody has has problems with the gear or crankshaft sensor, It goes crasy on the display it goes from H to L to N to R after one hour operational

  8. #8
    Newbie
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by Will8855623 View Post
    I am getting a loud high pitch sound when I get over 40 mph. It sounds like a drive shaft or trans. Any idea if this is a problem or normal for Odes?

    Thanks
    Mine is doing it with anything over 25, super loud. Now today I tried to start it and wouldn't start. 32 miles on it. Realised I wasn't hearing the fuel pump. EFI fuse was blown, replaced it, fuel pump came on for about half a second before the fuse blew again.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2014
    Location
    Hill Country, Texas
    Posts
    335
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goinbigger View Post
    Mine is doing it with anything over 25, super loud. Now today I tried to start it and wouldn't start. 32 miles on it. Realised I wasn't hearing the fuel pump. EFI fuse was blown, replaced it, fuel pump came on for about half a second before the fuse blew again.
    Sounds like a pinched/burned wiring harness or a bad fuel pump. Disconnect the fuel pump (at the pump) and see if the fuse blows again.
    Robert

  10. #10
    Newbie
    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    See my other post.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •